Privatøkonomi

Pressemøde i Statsministeriet om oplukning af samfundet kl. 18:30 - følg det her på Finans og læs allerede nu nedenfor om planerne.

I Nyborg går æstetik og akustik hånd i hånd

Mange danskere er generet af støj, og ifølge ekspert skyldes det i høj grad den nordiske bygge- og indretningsstil, der giver dårlig akustik. Men god stil og god akustik er ikke nødvendigvis to modpoler – det har et par fra Nyborg bevist.

Lars Hansen og Karen Madsen overtog rødstensvillaen fra 1950'erne i januar 2020. De har en teenagedatter og en hund, og de nyder at have gæster, hvilket var én af de primære grunde til at de valgte akustikpaneler i køkken-alrummet. Foto: Robert Wengler Parret kalder villaen for "deres livs største renoveringsprojekt". I løbet af det første år har de bl.a. skiftet vinduer og døre, revet vægge og mure ned og bygget op igen, fjernet 50 kvm gulv, støbt nyt gulv, installeret køkken og lavet badeværelse. Foto: Robert Wengler Det store køkken-alrum på 50 kvadratmeter er blevet udstyret med indbyggede akustikpaneler i træ, der samler rummet visuelt og skaber varme. Det er Lars Hansen, som tager sig af det "hårde" arbejde, hvorimod Karen Madsen mest fjerner tapet, rydder op, fjerner byggestøv og kører med affald. Foto: Robert Wengler Parret har en Instagram-profil, hvor de løbende deler billeder fra renoveringen af 1950'er-huset. Det er hovedsageligt Karen Madsen, der står for profilen. Følg med på @50erhuset. Foto: Robert Wengler Lars Hansen og Karen Madsen kan godt lide loppefund og har fået fat i en kasse med gamle skilte til mødelokaler, som skal hænge på væggen ud for hvert værelse. Foto: Robert Wengler For at skabe ro og hulestemning har parret beklædt hele loftet i soveværelset med træpaneler samt lavet et felt af træpaneler bag sengen, der skaber en illusion af sengegavl. Foto: Robert Wengler

Emhætten blæser derudad, nogen står og klirrer med glas ved håndvasken, og resten af selskabet har en samtale ved spisebordet. Men alle lydene bliver hængende i rummet et par sekunder for længe, og samtalen bliver overdøvet.

Det scenarie er der formentlig mange danskere, der vil kunne genkende – specielt hvis de har et åbent køkken-alrum, for når vi taler om dårlig rumakustik, er køkken-alrummet den helt store synder. ..

Læs også
Top job