Privatøkonomi

Den længe ventede Fisker Ocean med dansk dna er nu klar

Fisker Ocean vil koste fra 325.000 kr., når den lander i Danmark om et års tid, og rækkevidden bliver rekordlang.

Her er den produktionsklare Fisker Ocean, der er på størrelse med Tesla Model Y og vil tilbyde masser af plads. Foto: Fisker Bilen har såkaldt California-mode, så alle sideruder, også de små agter, kan rulles helt ned ved tryk på en knap. Foto: Fisker En stor berøringsskærm sidder i midten, og en mindre skærm placeret bag rattet fungerer som den digitale instrumentklynge. Foto: Fisker Danske Henrik Fisker har outsourcet produktionen af bilen til Magna-Steyr-fabrikken i Østrig, der p.t. også bygger biler for BMW og Mercedes-Benz. Foto: Fisker

Måske det mest spændende – og meget passende til firmaet, der har hovedsæde i Californien – er den gigantiske berøringsskærm i den nye Fisker Ocean. Den 17,1 tommer skærm kan man således rotere fra lodret til vandret og dermed til en såkaldt ”Hollywood-tilstand”. Skærmen kan drejes, når man holder stille. Den er designet til at give brugerne en højopløsningsskærm, hvor de kan fordrive tiden med at se udsendelser og film, mens de venter på, at køretøjet oplades.

»Så det er en unik idé, en unik ting, som vi putter ind i bilen,« sagde CEO Henrik Fisker, da han præsenterede den produktionsklare version af Fisker Ocean på biludstillingen i Los Angeles, og som blev livetransmitteret. ..

Læs også