Privatøkonomi

På Vesterbro ligger 53 kvadratmeter spækket med patina og historie

Trods sine kun 22 år har Christian Nørgaard oparbejdet en imponerende samling af møbelklassikere og keramik. Stort set alt er originaler fundet brugt, for den unge designnørd elsker jagten og de gode historier.

Stuen er det rum, Christian Nørgaard har lagt flest kræfter i at indrette. Et af hans yndlingsmøbler er Kontrastlampen af PH, som han var heldig at finde til en god pris. Stolene er Wegner, Børge Mogensen og Arne Jacobsen, og terrazzopladen er fundet på et loppemarked. Væggene er malet med Kalk fra Jotun Minerals. Foto: Sarah Marie Winther Christian Nørgaard er 22 år og er netop begyndt at studere til bygningskonstruktør. Hans drøm er at restaurere gamle bygninger. Foto: Sarah Marie Winther Christian Nørgaard begyndte at interessere sig for og opkøbe keramik i en tidlig alder, og i dag har han flere kostbare vaser og kander fra bl.a. Palshus. Sofaen er af Erik Jørgensen, og den ternede pude er fra FDB. For at få hylder, der passede til det skæve indhak ved vinduet, måtte Christian Nørgaard og hans kæreste selv i gang med at skære skabeloner, som kærestens far så har skåret ud og slebet til. Foto: Sarah Marie Winther Det er nok de færreste, der vil give afkald på halvdelen af deres køleskabsplads, men for Christian Nørgaard var det vigtigere med mere køkkenbordsplads. Keramikken er fra Kasper Würtz og Mette Duedahl, og højttaleren er fra Sonos. Foto: Sarah Marie Winther Det enkle ur på væggen er fra Georg Jensen, og kedlen er fra Hario Buono. Skærebrætterne er fra Skagerak, Notre Dame og en snedker. Vægmalingen er Space fra Jotun. Foto: Sarah Marie Winther Lænestolen er fra Wegner, gardinerne er fra Anddrape, og bænken på altanen har Christian Nørgaard selv lavet. Knagerække i egetræ fra Aksel Kjersgaard havde han været på jagt efter i månedsvis, da den pludselig dukkede op på DBA, hvor det lykkedes ham at få den forhandlet ned til halv pris. Foto: Sarah Marie Winther Et af Christian Nørgaards yndlingsmøbler er det lille dameskrivebord fra Wegner, som han købte, inden han flyttede hjemmefra. Stolen er fra Børge Mogensen, og gardinerne er fra Anddrape. På væggen i soveværelset hænger en reol af Piet Hein Eek, som er blevet malet hvid og nu fungerer som udstillingsvindue for keramik, æsker og andre nipsgenstande. Lysestagen i messing er fra Stoff Nagel. Selv var Christian Nørgaard ikke meget for et stort fjernsyn i den lille stue, men kæresten fik ham overtalt til at anskaffe det enkle fjernsyn The Frame fra Samsung. Lysestagen er fra Menu.

Det er formentlig de færreste menneskers første hjem, der ser ud som Christian Nørgaards lejlighed på det indre Vesterbro. Selvom den kun er 53 kvadratmeter, er der masser af luft mellem møblerne, og hver eneste genstand – fra de forskellige spisestuestole til lysestagen på det trekantede sofabord – er nøje udvalgt. Indretningen vidner om stilsikkerhed og kvalitetsbevidsthed, og det er ikke ligefrem noget, der normalt rimer på ungdomshybel.

»Der ville aldrig være nogen, der kunne gætte, at det er en 22-årig, der bor her. Når jeg kommer ud til folk, får de også et chok over, at jeg ikke er ældre,« fortæller Christian Nørgaard. ..

Læs også
Top job