Privatøkonomi

Seniorer siger farvel til parcelhuset, de vil have mere fællesskab

Selv om der mange steder i Danmark bliver opført nye seniorbofællesskaber, kan udbuddet ikke følge med efterspørgslen. En af dem, der har stået i kø for at få en bolig i bofællesskab, er Thorbjørn Djuraas. Han er netop flyttet ind i Nærheden i Hedehusene og mener, at hans livskvalitet allerede er forbedret.

I seniorbofællesskabet har man netop indkøbt en dartskive og et billardbord, som skal stå i kælderen. Her tager nogle af beboerne, Alex Kislov, Thorbjørn Djuraas og Kaj Finn, pilene i brug. Foto: Stine Bidstrup Thorbjørn Djuraas hygger sig i atriumgården med nogle af de andre beboere, Monica Kislov, Kaj Finn og Alex Kislov med ryggen til. Foto: Stine Bidstrup Thorbjørn Djuraas nyder de mange aktiviteter i seniorbofællesskabet, hvor han bla, spiller billard med  Monica Kislov og Kaj Finn. Foto: Stine Bidstrup Da Bovieran åbnede for salget af andelsboliger i det nye seniorbofællesskab i Solrød, stod folk i kø for at sikre sig en bolig. Foto: Bovieran Ved salgsstart på Bovierans bofællesskab i Hedehusene var der også kø. Foto: Bovieran.

Den 60-årige Thorbjørn Djuraas sad 52 timer i en skæv campingstol ved Home-butikken i Hedehusene i Taastrup Kommune. Det var pivkoldt, for det var i begyndelsen af april.

Men det var ventetiden værd. Thorbjørn Djuraas og hans kone har fået lige præcis den andelsbolig i et seniorbofællesskab, som de drømte om...

Læs også
Top job