- Opdateret 28/11/2014 kl. 12:15
Benzinprisen dykker - og det bliver den ved med!
Hvornår vil du tanke? Det bliver billigere lørdag, endnu billigere søndag og så skal du se mandag.
Der er kontant afregning til bilisterne. Som følge af den lave oliepris dykker både benzin-og dieselpriserne lørdag herhjemme til ikke bare årets laveste niveau, men også den laveste pris i lige godt fire år.
Den såkaldte pumpepris vil lørdag være 10,99 for en liter blyfri 95 oktan benzin, mens en liter diesel vil koste 9,79 kr. I begge tilfælde er der tale om et fald på 10 øre literen.
Så lave har priserne ikke været, siden benzinselskaberne med Statoil i spidsen indførte begrebet pumpepriser den 31. oktober 2012.
Før den tid blev der opereret med listepriser, men de svingede meget hen over døgnet, så bilisterne typisk valgte at tanke om morgenen, når brændstoffet var billigst. Til gengæld blev der så i mindre grad tanket resten af dagen.
For at få tankningen fordelt mere jævnt over døgnet valgte Statoil dengang at sætte pumpeprisen 80 øre lavere end den hidtidige listepris.
Lørdagens priser bliver de laveste siden 5. november 2011. Dengang kostede en liter diesel også 9,79 kr. mens en liter benzin kunne købes for 10,95 kr.
Men skal man så tanke lørdag, eller skal man vente på, at det bliver endnu billigere på mandag?
»Du kan godt vente med at tanke, for det bliver endnu billigere,« lyder det fra Peter Rasmussen, der er fuel-direktør for olieselskabat Statoil.
»Vi sætter prisen ned med 10 øre lørdag, 10 øre mere søndag og mandag kapper vi yderligere 10 øre af prisen. Så hen over weekenden falder prisen med 30 øre,« tilføjer Peter Rasmussen.
Han forklarer, at det er OPEC-mødet i Wien, der er ved at slå bunden ud af markedet.
»Torsdag faldt olieprisen med mere end 6 dollars per tønde, fordi OPEC besluttede, at man ikke ville skære ned på produktionen. Dermed skulle linjen være lagt frem mod det næste OPEC-møde til foråret. Så jeg har ikke noget bud på, hvordan det udvikler sig. Jeg havde ikke forestillet mig en pris under 70 dollars per tønde,« siger Peter Rasmussen.
Han understreger, at det reelt er Saudi-Arabien, der er modstander af at sætte produktionen ned, mens andre OPEC-lande har talt for en reduktion.
»OPEC sidder nu kun på 40 pct. af verdens olieproduktion, og det rejser spørgsmål om, hvor meget magt OPEC egentlig har tilbage,« tilføjer Peter Rasmussen.