Privatøkonomi

Fire ting får os til at skifte job: Det er hverken lønnen eller chefens skyld

Kun 3 pct. af danskerne har skiftet job for at få højere løn, viser en ny undersøgelse.

Artiklens øverste billede
Hvis man ikke bidrager meningsfuldt og bruger sine kompetencer, er det ikke vigtigt, om man står højt på lønningslisten, viser Deloittes undersøgelse.

Er det tarvelige kollegaer eller en urimelig løncheck, der får os til at søge nye græsgange på arbejdsmarkedet?

Ikke ifølge Deloitte, der har spurgt 2.086 danskere i arbejde, hvad der fik dem til at skifte til det job, de har i dag.

Majoriteten i undersøgelsen svarer, at de var arbejdsløse eller nyuddannede og havde brug for et job. Det er således årsagen til hver fjerde ansættelse.

Mere bemærkelsesværdigt er det måske, at de fire andre hovedårsager, der stikker ud i spørgeundersøgelsen, drejer sig langt mere om jobbets indhold end lønchecken.

Eksempelvis svarer 16 pct., at de skiftede job, fordi de søgte mere spændende arbejdsopgaver, mens 7 pct. svarer lige ud, at de var trætte af deres gamle job.

Kun hhv. 3 pct. og 2 pct. har skiftet arbejdspladsen ud for at opnå en højere løn eller finde en bedre chef.

»Tallene viser tydeligt, at danskerne primært går op i jobindhold og vilkår frem for løn og karriere. At gå på arbejde handler ikke bare om at slæbe en pose penge med hjem hver måned, men snarere om at yde et meningsfyldt bidrag, bruge sin kompetencer og udvikle sig sammen med andre mennesker,« siger HR-chef i Deloitte, Heidi Persson.

Det er helt de samme drivkræfter, man oplever hos Djøf, fortæller chefkonsulent for Djøf Karriere og Erhverv, Frederik Iuel, som hvert år rådgiver flere hundrede medlemmer om jobskifte og karriere.

»Det er meget forskelligt, hvad der driver folk, og det skal cheferne have blik for. Det er ikke nok bare at tilbyde en god løn. De afgørende parametre for vores medlemmer er, at de får lov at bidrage til noget, der er større end dem selv, at de fagligt og personligt bruger og udvikler deres egne kompetencer, og at de får mulighed for at samarbejde med kollegaer og chefer,« siger han.

For medlemmerne hos fagforeningen HK vejer indholdet også tungest. HK har for nylig undersøgt, hvad der er vigtigst for medlemmernes trivsel på jobbet. Her svarer 46 pct. af 2.015 respondenter, at arbejdsopgaverne er vigtige, mens hhv. 30 pct. og 15 pct. nævner god chef og en god løn.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.