Privatøkonomi

I 11 jyske kommuner er mere end hver femte hushandel endt med million-fortjeneste

I flere jyske kommuner kan sidste års hussælgere klappe i deres ejendomssælgende hænder.

Aalborg er blandt de 11 jyske kommuner, der kan glæde sig over adskillige handler med fortjenester i millionklassen.  Foto: Colourbox

Det er ikke hele provinsen, der lider under den massive tilflytning til København, der har præget de seneste år.

Også i flere jyske kommuner kan sidste års hussælgere nemlig klappe i deres ejendomssælgende hænder.

I Aarhus, Skanderborg, Aalborg, Silkeborg, Odder, Vejle, Horsens, Favrskov, Esbjerg, Herning og Fredericia har hussælgerne i 2016 nemlig med rette kunne poppe champagnen.

I de 11 kommuner har mellem 20 og 41 procent af hussælgerne solgt deres villa eller rækkehus minimum én million kr. dyrere, end hvad de selv gav for det.

Det viser en undersøgelse, som boligsiden Boliga har foretaget blandt sidste års salg af ejerlejligheder i almindelig fri handel.

- Det viser, at boligmarkedet igen har det bedre. De kommuner her er de dyrere kommuner i Jylland, der ikke oplevede det samme prisfald, som man gjorde i københavnsområdet under krisen, og så har folk sandsynligvis boet der i en årrække, og derfor kan de altså nu tjene nogle penge på salget, siger Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom hos Nordea.

Tordenskjolds soldater marcherer på bundlinjen

Mens flere af Jyllands større kommuner kan glæde sig over adskillige handler med fortjenester i millionklassen, må de sædvanlige udkants- og ø-kommuner endnu en gang erkende, at boligmarkedet for øjeblikket trækker i alle andre retninger end mod Tønder, Lolland, Bornholm, Langeland og Morsø.

Her er det nemlig under fem procent – eller hvad der svarer til mellem fire og ni hushandler – der er endt med en fortjeneste på én million kr. eller mere.

- Efterspørgslen er ikke særlig stor i de områder blandt andet på grund af den store fraflytning. Det er ikke steder, hvor de unge familier drømmer om at bo i øjeblikket, og det gør altså, at priserne i bedste fald stagnerer, men ofte også falder, siger Lise Nytoft Bergmann til Boliga.

Flest storkøbenhavnere er blevet boligmillionærer

Helt i top er det i Københavns nordlige forstæder Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal samt Frederiksberg og i selve København, at flest hussælgere har kunne høste den helt store gevinst på deres hussalg i 2016.

90 procent af sælgerne på Frederiksberg er således kommet ud af deres bolighandel sidste år med et millionbeløb, mens det i de øvrige fire kommuner er mellem 63 og 79 procent.

Se hvor mange, der har tjent mere end én million kr. på salget af deres villa eller rækkehus i 2016, her

BRANCHENYT
Læs også