Privatøkonomi
BREAKING
0

Her er verdens bedste byer at leve i

Tysktalende byer dominerer listen, mens København ligger i top 10.

Hvis du vil flytte til udlandet, skal du måske overveje at flytte til den østrigske hovedstad Wien. For ottende år i træk er den nemlig blevet udpeget som den bedste by at bo. Foto: Yadid Levy

Der er mange danskere, som bor og arbejder i udlandet, og mange flere overvejer givetvis muligheden. Men hvilke byer er de bedste at bo i?

Det har det britiske rådgivningsfirma Mercer undersøgt, og selv om der er masser af politisk tumult i Vesteuropa, er det stadig her, de fleste af byerne i toppen befinder sig. 13 af byerne i top 20 er vesteuropæiske, mens man på de resterende pladser finder tre canadiske, to australske og to i New Zealand.

Særligt byer, hvor der tales tysk, scorer højt. De indtager seks placeringer i top 10 og ni i top 20. Det er også Wien, der løber med førstepladsen. Det er ottende år i streg, at den østrigske hovedstad er blevet kåret som den bedste by at bo i.

København kommer ind på niendepladsen, og dermed vurderer Mercer, at den danske hovedstad er den bedste nordiske by at bo i. Stockholm er eneste anden nordiske by i top 20.

Lidt overraskende er den bedste britiske by, hovedstaden London, nummer 40. Den højestrangerende amerikanske by er San Francisco, der kommer ind som nummer 29.

Mercer laver bl.a. analyser for virksomheder, som gerne vil etablere sig i udlandet. I den forbindelse har de for 19. gang gennemført en undersøgelse af, hvilke byer der tilbyder de bedste livsvilkår.

Der indgår 39 forskellige faktorer i Mercers analyse. De er delt op i 10 kategorier, som bl.a. tæller infrastruktur, uddannelsesmuligheder og kulturelle tilbud.

Her er top 20:

Mercers top 20 over bedste byer at bo i. (Kilde: Mercer og The Telegraph)
 By
1.Wien, Østrig
2.Zürich, Schweiz
3Auckland, New Zealand
4.München, Tyskland
5.Vancouver, Canada
6.Düsseldorf, Tyskland
7.Frankfurt, Tyskland
8.Genève, Schweiz
9.København, Danmark
10.Basel, Schweiz
11.Sydney, Australien
12.Amsterdam, Holland
13.Berlin, Tyskland
14.Bern, Schweiz
15.Wellington, New Zealand
16.Melbourne, Australien
17.Toronto, Canada
18.Ottawa, Canada
19.Hamborg, Tyskland
20.Stockholm, Sverige
BRANCHENYT
Læs også