Privatøkonomi
0

Drømmelån rammer højeste kurs i seks måneder - snart skal det udskiftes

Boligrenterne fortsætter nedad. Men det er snart slut med at få 2 pct.-lån til drømmekurs.

Boligkøbere, som skal beslutte, hvordan de vil finansiere deres bolig, har ifølge seniorøkonom Jeppe Borre gode muligheder for at sikre en lav rente og beskyttelse af formuen i boligen. Foto: Jens Henrik Daugaard.

Et af Danmarkshistoriens mest populære og efterspurgte boliglån fortsætter med at stige i kurs.

Mandag endte gennemsnitskursen på det fastforrentede 2 pct.-lån på 98,30, og tirsdag begynder kursen en tand højere - over 98,50. Det er den højeste kurs i mere end seks måneder.

»Det er et meget attraktivt niveau, som henvender sig til forskellige grupper af boligejere,« siger seniorøkonom i Nykredit, Jeppe Borre.

Boligkøbere, som skal beslutte, hvordan de vil finansiere deres bolig, har ifølge Jeppe Borre gode muligheder for at sikre en lav rente og beskyttelse af formuen i boligen, hvis altså rentestigninger sætter et pres på boligpriserne.

Eksisterende boligejere, som overvejer at skifte det nuværende lån ud med 2 pct.-lånet, står også med bedre kort på hånden nu end i de foregående måneder.

»Det gælder både for boligejere med 3,5 pct. og opefter i rente samt boligejere, der ønsker at sadle om fra variabel til fast rente,« siger Jeppe Borre.

Det fastforrentede 2 pct.-lån var i midten af december nede og runde kurs 95. Sammenligner man det med den aktuelle kurs, har det en ganske pæn forskel for en boligejer, som optager et nyt lån.

Hvis lånet skal udbetales i dag, er hovedstolen 42.000 kr. mindre. Samtidig er den månedlige ydelse efter skat i dag 170 kr. lavere. Det svarer til mere end 50.000 kr. over hele lånets løbetid.

Til gengæld synger 2 pct.-lånet på sidste vers. Det skyldes, at lånet har udløb i august 2047 - og dermed snart skal udskiftes. Udskiftningen betyder, at det bliver dyrere at låne. Nye obligationer har som udgangspunkt en kurs, der er 1,5 kurspoint lavere.

Det vil sige, at 2 pct.-lånet falder med 1,5 kurspoint fra den ene dag til den anden.

»Det er blot yderligere et argument for at tage den aktuelle kurs i hånden og føre overvejelsen om en låneomlægning ud i livet,« mener Jeppe Borre.

Den seneste tids rentefald skyldes ifølge Jeppe Bore flere ting. Bl.a. har tvivlen meldt sig i markedet om, hvor meget Donald Trump kan levere for amerikansk økonomi.

Særligt Trumps mislykkede forsøg på en ny sundhedsreform skaber usikkerhed blandt investorerne.

Derudover nærmer det franske præsidentvalg sig med hastige skridt. Selvom den højreorienterede Marine Le Pen ikke står som favorit, er hun fortsat en kilde til uro op mod valget.

BRANCHENYT
Læs også