Privatøkonomi

1 mio. husstande bliver berørt: Fra juni udskifter Dong 1.500 elmålere om dagen

Dongs danske elkunder kan i den kommende tid se frem til at få en fjernaflæst elmåler.

Dongs mange danske kunder kan snart se frem til at slippe for selv at taste elforbruget ind.

Dong er nu klar udrulningen af det, der er blevet kaldt Danmarks største operation af sin slags.

Én mio. husstande i Storkøbenhavn, Nordsjælland og Midtsjælland skal nemlig inden udgangen af 2020 have en fjernaflæst elmåler. Nu er der sat starttidspunkt på det store projekt, der gør, at forbrugerne ikke længere selv skal aflæse og taste deres elforbrug ind.

Det afslørede Dong torsdag i forbindelse med sit kvartalsregnskab.

»Efter et succesfuldt pre-pilotprojekt i december 2016 med udskiftning af de første 2.000 elmålere, har vi i første kvartal 2017 udskiftet yderligere ca. 12.500 målere. Erfaringerne fra udskiftningen af de første elmålere har været gode, og den store udrulning starter i juni,« siger Dongs adm. direktør, Henrik Poulsen, i kvartalsregnskabet.

Hvis du er kunde hos Dong, kan du her tjekke, hvornår elmålere skal udskiftes i dit område.

Installering af de nye målere betyder, at Dongs elnetkunder fremover ikke skal aflæse elmåleren én gang om året, men i stedet får målt deres energiforbrug en gang i timen. Dermed kan kunderne nemmere styre sit elforbrug.

Tidligere har Dong anslået, at når opsætningen af de fjernaflæste elmålere bliver sat i gang, vil omkring 1.500 kunder få udskiftet deres elmåler om dagen.

For to år siden vandt elektronikvirksomheden Kamstrup den store kontrakt til en værdi af 1,8 mia. kr. Det var til stor glæde dengang hos Kamstrups administrerende direktør, Per Asmussen.

»Ordren giver arbejde i flere hundrede mandeår, så vi forventer at skulle ansætte flere de kommende år. Det kommer an på, hvor mange opgaver vi ellers vinder,« sagde han til Finans.

Det er Folketinget, der har besluttet, at samtlige danske husstande skal have en fjernaflæst elmåler inden udgangen af 2020.

BRANCHENYT
Læs også