Privatøkonomi

Budkrig og lynsalg: Danmarks billigste hus er solgt

Hvor meget bolig får man for 75.000 kroner?

Danmarks billigste hus. Foto: Nybolig Sønderborg

Hvor meget bolig får man for 75.000 kroner?

I 171 af de i øjeblikket udbudte boliger på markedet får du under én kvadratmeter. Men i slutningen af marts kunne du få et helt hus - og den 1.090 kvadratmeter store grund, som huset ligger på, skriver Boliga.

Den pris kunne rigtig mange mennesker tydeligvis lide.

For efter bare 20 dage blev boligen solgt - og det endte sågar med en budrunde, før der var fundet en køber til huset på Als, der altså kun i små tre uger nåede at smykke sig med titlen som "Danmarks billigste hus".

- Vi oplevede en stor interesse for ejendommen, og det er absolut ikke hver dag, at der er så mange mennesker ude for at se på et hus her, siger ejendomsmægler Bjarne Westh Hansen fra Nybolig Sønderborg, der havde ejendommen til salg.

- På den korte tid, det var til salg, havde vi omkring 40 mennesker til fremvisninger og åbent hus. Og den store interesse gjorde, at det endte med en budrunde, siger han.

Hvor prisen landede efter de mange interesserede havde været ude at lure - og måske byde - på ejendommen, er endnu uvist, da handlen ikke er tinglyst endnu.

Ikke just klar til indflytning

Og for de ikke særligt mange penge ejer køberen snart både grunden - og selvfølgelig selve huset, der er på 145 kvadratmeter.

Det er dog ikke i tip-top stand, og det blev da også understreget i salgsopstillingen hos mægleren, at ejendommen ikke var indflytningsklar, så den enten skulle rives ned eller have den helt store renoveringstur.

Det stråtækte hus blev oprindeligt bygget i 1825, og det har siden gennemgået renoveringer og ombygninger. Blandt andet er køkkenet fra 60'erne.

Ejendommen ligger på Als i den lille landsby Elstrup, og selvom huset er billigt, er det også exceptionelt billigt for området.

Kvadratmeterprisen for den udbudte ejendom var ifølge Boliga på blot 517 kroner, mens den i området er oppe på 5.900 kroner.

Lidt af et spring, men stadig langt fra landets dyreste postnumre. En villa i en af hovedstadens bydele eller umiddelbart nord for København koster snildt over 40.000 kroner kvadratmeteren.

Her kan du se Danmarks billigste hus

BRANCHENYT
Læs også