Privatøkonomi
0

Det bliver dyrere og dyrere: Her vil sælgerne have mest for huset

Foto: Michael Hansen.

Det koster knaster at kombinere villaliv med byliv. For er man færdig med livet i en lejlighed, bliver det dyrt, hvis postnummeret fortsat skal være i København.

Det er nemlig bydelen Østerbro, der på husmarkedet har landets allerdyreste udbudspriser, viser en beregning fra den uafhængige boligside Boliga.

Her bliver husene i gennemsnit udbudt til 58.399 kroner for hver kvadratmeter, mens de lidt længere mod vest på Frederiksberg er lige præcis 15 kroner billigere.

- Hus og have i den centrale del af hovedstaden er kun forbeholdt en lille skare yderst velhavende boligkøbere. Det skyldes først og fremmest, at der ikke er særligt mange huse i den del af København, og så er mange af boligerne klassiske rigmandsvillaer med mange kvadratmeter. Det er med til at drive priserne op i et højt leje, siger Frederik Rovsing, boligøkonom og direktør for Boliga.

Ligger drømmevillaen ikke i byen, så er den tæt på. For efter de to københavnske bydele finder man de nordlige forstæder Klampenborg, Charlottenlund og Hellerup - alle med gennemsnitlige udbudspriser på over 50.000 kroner.

Stigende priser

Husene i de dyre distrikter koster dermed også langt mere, end et hus gør på landsplan. Her lyder gennemsnitsprisen for et hus nemlig på 14.082 kroner.

Det er noget mere end sidste år, hvor det kostede 13.327 kroner i snit, mens det tilbage i 2007, lige før finanskrisen satte ind, stod til 17.105 kroner.

Det oplyser Boliga.dk.

De dyreste af kvartererne har taget et væsentligt større hop i kroner og øre. Udbudskvadratmeterprisen på et hus på Østerbro er således steget med 5.270 kroner fra sidste år, men den kontante stigning er på 6.191 kroner på Frederiksberg.

Andre steder i landet er priserne dog på et helt, helt andet niveau. I Bylderup-Bov i Sønderjylland er husene således udbudt til 3.739 kroner - landets laveste udbudskvadratmeterpriser - mens priserne på samme tid sidste år lød på 4.161 kroner.

Her kan du se den gennemsnitlige udbudspris i din by

BRANCHENYT
Læs også