Privatøkonomi

Nordea gør det dyrere at svinge dankortet på ferien

Fra i dag, torsdag den 1 juni, bliver det op til 50 pct. dyrere for Nordea-kunder at bruge visa/dankort i udlandet.

Det bliver dyrere for Nordeas kunder at bruge visa/dankort i udlandet. Martin Lehmann Foto: Martin Lehmann

Fremover skal kunderne i Nordea hive flere penge ud af bankkontoen, hvis de vil bruge visa/dankort på udlandsrejsen.

Med virkning fra den 1. juni hæver storbanken nemlig sine gebyrer, skriver DR. Det betyder, at det nu koster 1,5 pct. i valutagebyr, når de danske bankkunder bruger kortet på restauranten eller shoppingturen i Europa. Tidligere kostede det 1 pct. Bevæger man sig uden for Europa skal man vænne sig til et gebyr på 2 pct. i stedet for de 1,5 pct., det hidtil har kostet.

Nordea vil over for DR ikke begrunde prisstigningen, der betyder, at det koster henholdsvis 15 eller 20 kr. at bruge 1.000 kr. i eller uden for Europa. Bankens pressechef, Stine Wind, kalder det en "forenkling" af priserne, da man samtidig justerer prisen på brug af mastercard.

I en tid med lave renter er gebyrerne afgørende for bankernes indtjening. I årets første tre måneder af 2017 tjente Nordea 6,3 mia. kr. Fremgangen i forhold til samme periode i fjor var særligt drevet af øgede gebyr- og provisionsindtægter.

Indtægterne på gebyrer og provisioner steg 12 pct., hvilket betød, at Nordeas kunder havde betalt 6,4 mia. kr. på tre måneder.

Tidligere har både Jyske Bank og Danske Bank hævet sine valutagebyrer, og ifølge Forbrugerrådet Tænk kommer det til at koste danskerne 100 mio. kr. årligt i ekstrabetaling.

Læs også