Privatøkonomi

Eksklusiv bydel stikker helt af: Her er kvadratmeterpriserne steget 10.000 kr. på ét år

Nordhavn

Det bliver grundigt diskuteret om boligmarkedet i København for øjeblikket blot befinder sig en boble-tyk grænse fra en nedtur.

Et af de steder i hovedstaden, hvor man absolut ikke har lagt mærke til bunden, er blandt lejlighederne, der så småt er begyndt at stå færdige, i Københavns nye postnummer; 2150 Nordhavn.

Her er udbudspriserne nemlig steget med lige knap 10.000 kr. for hver kvadratmeter i løbet af bare et enkelt år.

Det skriver boligsiden Boliga.dk.

Den 1. juni 2016 kostede en gennemsnitlig kvadratmeter i 2150-postnummeret således 51.611 kr. Eller hvad der omregnet til prisen for en hel lejlighed på eksempelvis 80 kvadratmeter svarer til 4,1 millioner kr.

Henover efteråret og vinteren, og i særdeleshed da december blev til januar, er udbudspriserne i bydelen kravlet opad.

I den sidste måned i 2016 lå den gennemsnitlige udbudspris i Nordhavn således på 53.273 kr., mens 2017 startede med en udbudspris 4.500 kr. dyrere. Og her først på sommeren er priserne bare steget og steget.

Den første juni i år er en gennemsnitlig ejerlejlighed i Nordhavn således udbudt til 61.421 kr. Altså hvad der svarer til, at en gennemsnitlig 80 kvadratmeter stor lejlighed nu koster 4,9 millioner kr.

Det dyreste af det dyre 

Nordhavn kan - trods sin unge alder - smykke sig med flere eksklusive dyreste-titler.

Den første er landets dyreste udbudskvadratmeter-priser.

Den nærmeste forfølger-bydel - altså stedet hvor lejlighederne gennemsnitligt udbydes til de næsthøjeste kvadratmeterpriser - er i København K stærkt forfulgt af Frederiksberg C og København V.

Den anden er landets dyreste salgspriser.

I første kvartal i år er lejlighederne i bydelen solgt til priser lige omkring 51.000 kr. pr. kvadratmeter.

Dermed er der betalt godt 10.000 kr. mere for hver kvadratmeter i Nordhavn, end køberne på Frederiksberg C og i København K har betalt for deres næst- og tredjedyreste kvadratmeter.

Den tredje er landets dyreste ejerlejlighed.

Med en pris på knap 32 millioner kr. er det nemlig en næsten 400 kvadratmeter stor lejlighed på Fortkaj i Nordhavn, der slår det øvrige lejlighedsmarked med længder.

Helt nøjagtigt lyder afstanden ned til lejlighed nummer to, der ligger ved Svanemøllestranden på Østerbro, på 12.495.000 kr., oplyser Boliga.dk.

Se hvor det koster mest at købe ejerlejligheder lige nu

Korrektion: I andensidste sætning stod der tidligere "kvadratmeterpris på knap 32 millioner". Det var en fejl. Rettet til "pris på knap 32 millioner".

BRANCHENYT
Læs også