Privatøkonomi

Mangler du overnatning til folkemødet? Så køb Bornholms dyreste sommerhus

Ejendommen er ikke alene Bornholms dyreste sommerferieresidens, det er i det hele taget den dyreste bopæl, der lige nu kan erhverves i almindeligt frit salg på øen. Foto: Estate Charlotte Kjøller - Rønne

Om lidt går det løs på Bornholm, når politikere, journalister og andre debatlystne mennesker valfarter til solskinsøen i Østersøen.

Men det er ikke - som mange nok mindes fra deres lejrskoleture op gennem folkeskolen - lutter vandrehjem og spejderhytter man kan indkvartere sig i.

Tværtimod.

I den helt modsætte ende af overnatnings-skalaen er der nemlig lige kommet et sommerhus til salg hos Estate Charlotte Kjøller, der slår øens øvrige udbudte liebhaveri med en pris på runde 10 millioner kr.

Dermed er ejendommen, der ligger i Allinge, ikke alene Bornholms dyreste sommerferieresidens, det er i det hele taget den dyreste bopæl, der lige nu kan erhverves i almindeligt frit salg på øen.

Det skriver boligsiden Boliga.dk.

Sommerhusstemning med liebhaveri

Til huset hører der et stykke af Allinges klippekyst, en byggegrund - der kan deles i tre - og selvfølgelig sommerhuset på 159 kvadratmeter, bygget i 1918.

Den store naturgrund er omkranset af et stendige, hvorfra man kan komme ned på sin kyststrækning.

Selve ferievillaen er opført med en høj sokkel i natursten og blandt andet også med bindingsværk, småsprossede vinduer og skodder.

Og indenfor fortsætter liebhaveriet blandt andet med fritlagte loftsbjælker, stort køkken-alrum med brændeovn, og så er der naturligvis havudsigt fra en stor del af huset.

Danmarks østligste egn 

Sidste år havde Folkemødebyen i Allinge i gennemsnit 25.000 besøgende om dagen.

Det er sandsynligvis blandt årsagerne til, at øen sidste år oplevede stigende interesse for fritidshusene, der i første kvartal både blev solgt flere af og til højere priser.

Også i år har der været interesse for at investere i sommerhuskvadratmeter på øen, hvor der ifølge Boliga.dk hidtil er solgt 67 sommerhuse.

Blandt dem er det eksklusive feriepalads "Kaffeslottet", der tidligere på måneden - lige i tide til dette års Folkemøde, der starter d. 15. juni - fik nye ejere efter at have været udbudt til salg i 75 dage, skriver Boliga.dk.

Se sommerhuset her

Se kaffeslottet her

BRANCHENYT
Læs også