Privatøkonomi

Bliv liebhaverkaptajn: Så vildt kan du bo på vandet i København

"Husbåd" er et af de meget søgte ord hos boligsiden Boliga.dk.

Husbåden går under navnet Bobo og blev bygget i 2006 i stålarmeret beton. Foto: Lilienhoff

"Mormors kolonihavehus", "Troldebo" eller måske "Petersminde".

Det er ikke kun mennesker, dyr og huse, der har navne. Det gælder også for husbåde. Og nu er en exceptionelt luksuriøs af slagsen kommet - eller sejlet om man vil - ind på boligmarkedet.

Det skriver den uafhængige boligside Boliga.dk.

Husbåden kendt som "Bobo" er nemlig netop blevet udbudt til salg hos den landsdækkende liebhaverkæde Lilienhoff, og der er ikke megen jolle over den 222 kvadratmeter store bolig. Taget er omdannet til et soldæk, og nedenunder er der et hjem i to plan.For fremover at kunne leve livet på gyngende grund, skal man dog have rigeligt med knaster med.

Prisen for husbåden er nemlig 7.450.000 kr. - men så følger muligheden for den ultimative vandudsigt også med.

Adressen hedder pt. Refshalevej i København, og herfra kan man betragte de københavnske vartegn, hvis man da ikke har en anden beliggenhed i tankerne.

Husbåden kan nemlig slæbes til andre egne af landet i tilfælde af, at man ikke ønsker at overtage lejekontrakten til den nuværende kajplads.

Flad bund og træfacade

Husbåden med træfacader har store vinduespartier, fem værelser, et bryggers og så et stueplan med et opholdsrum, der både indeholder køkken, stue og spisestue.

Og man vil kunne invitere selv mindre søstærke gæster over til udsigt, da bunden er flad, hvorfor den ifølge salgsopstillingen sjældent vipper meget.

Men selv en bette gyngetur i vildt vejr vil for mange muligvis være en beskeden pris at betale for at have udsigt. For lige efter "altan" optræder både "havudsigt" og "udsigt" som de mest benyttede søgeord i fritekstfeltet hos Boliga, mens også ordet "husbåd" ligger sig højt til tops.

Se husbåden her.

BRANCHENYT
Læs også