Privatøkonomi

Køberen af historisk kongeslot: »Vi er blot gæster på stedet«

Det er ikke kun i København, at Christian d. 4. har bygget slotte. På Fyn er en ny ejer flyttet ind på Ulriksholm slot.

Slottet Ulriksholm Foto: Lilienhoff

Rundetårn, Holmens Kirke og Rosenborg Slot. Christian den fjerde var en flittig bygherre, men det er ikke kun i hovedstaden, han har sat sit præg.

For på Fyn - omtrent midt imellem Odense og Kerteminde - finder man Ulriksholm Slot. Det byggede kongen til sin søn, Ulrik Christian Gyldenløve, i 1636. Og her knap 400 år senere - hvor det var til salg i lige over 200 dage - har det fynske slot fået en ny ejer.

En ny ejer, der faldt for stedets historie, og som også glæder sig til det bevaringsarbejde, der venter forude, fortæller han til Boliga:

- Vi har kun slottet i kort tid i forhold til dets lange historie, så man kan sige, at vi blot er gæster på stedet. Men vi glæder os meget til at være med til at bevare det, så det står ligeså smukt om hundrede år som i dag, siger køberen, der ønsker at være anonym.

Blandt de detaljer, som køberen har kunnet forelske sig i, er blandt andet 15 sale og stuer, der smykker sig med plafondmalerier, vægpaneler og stuk.

Men hvad der skal ske både med og i de fornemme gemakker fremover, er endnu uvist:

- Ejendommen er lejet ud et år endnu, så det giver os et år til at afklare, hvordan det skal anvendes, siger han til Boliga.

Et projekt ligger dog klart for køberen af Ulriksholm. Det 894 kvadratmeter store slot står over for et bevaringsarbejde:

- Det er ingen hemmelighed, at det er et gammelt sted, så det trænger også til opdateringer, siger han.

Her kan du se de mange flotte billeder af slottet

Voldgrav og park

Ulriksholm blev udbudt til salg hos den landsdækkende liebhaverkæde Lilienhoff i oktober sidste år, og prisen har hele vejen igennem lydt det samme: 25.000.000 kr.

Hvor prisen endte er dog ukendt, da selve slottet ikke er blevet solgt - men det er firmaet bag, der har fået en ny ejer.

Denne kan dog ikke kun glæde sig til at spankulere fra havestue til salon - og måske tilbage igen. Der er også fuld banko på slotsdetaljer uden for murene.

De historiske omgivelser byder nemlig på meget mere, end de fleste har i deres praktiske parcelhus. Voldgrav og tårn er bare to af detaljerne, der kan give den rette royale fornemmelse.

Og her er selvfølgelig ikke bare en have, men en decideret park, der fylder størstedelen af den over fem hektar store grund, der ligger direkte ud til Kertinge Nor.

Trækker bylivet, er der ifølge Boliga hverken langt til Kerteminde eller Odense fra Ulriksholm. Henholdsvis 15 og 20 minutter skal der tilbagelægges, før man går fra den ypperste landidyl til byliv.

Her kan du se de mange flotte billeder af slottet

BRANCHENYT
Læs også