Privatøkonomi
0

Dankortforbruget steg i årets første sommermåned

Fremgangen i dankortforbruget afspejler, at fortsat flere kommer i beskæftigelse, og at lønningerne er steget betydeligt mere end priserne gennem en årrække. Det betyder, at pengene rækker længere, siger privatøkonom.

Danskerne brugte i større grad dankortet i løbet af juni sammenlignet med samme måned sidste år, fremgår det af en meddelelse fra Nets, der står bag det danske betalingskort.

I juni 2017 var der 109,3 mio. betalinger med Dankort, hvilket var en stigning på 3,2 pct. i forhold til et år tidligere, og samtidig steg forbruget med 3,2 pct. til 32,5 mia. kr.

- Samlet set betyder det, at den sæsonkorrigerede dankortomsætning steg med 0,5 pct. fra første til andet kvartal i år, skriver privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen fra Danske Bank i en skriftlig kommentar.

Hun mener, at det dermed ser ud til, at privatforbruget fortsætter med at give et positivt bidrag til de samlede væksttal.

Tallene er dog også endnu en understregning af, at det ikke er noget buldrende forbrugsopsving, der er i øjeblikket, sådan som det var tilfældet i midten af 00’erne, bemærker privatøkonomen.

- Fremgangen i dankortforbruget afspejler, at fortsat flere kommer i beskæftigelse, og at lønningerne er steget betydeligt mere end priserne gennem en årrække. Det betyder, at pengene rækker længere.

- Modsat det forbrugsopsving, vi så i midten af 00’erne, er der fortsat ikke tegn på, at forbruget er lånefinansieret, men at det altså i stedet afspejler stigende indkomster. Samtidig stiger boligpriserne, hvilket sammen med de meget lave renter er med til at styrke danskernes privatøkonomi, skriver Louise Aggerstrøm Hansen.

Tallene fra Nets indregner ikke pengeoverførsler via mobil, hvor Dankort er brugt. Disse overførsler udgør omkring 5-6 pct. af det totale antal betalinger med Dankort, oplyser selskabet.

BRANCHENYT
Læs også