Privatøkonomi
0

Realkreditten har pustet nyt liv i drømmelånet

Flere realkreditinstitutter har gjort det muligt fortsat at få fingre i et realkreditlån til en rente på 2 pct. efter udgangen af september.

Realkreditlånet med en rente på 2 pct. levere videre. Foto: Michael Hansen.

Døren var egentlig smækket i i forhold til at få et realkreditlån med en rente på 2 pct. efter udgangen af august, men den seneste tids udvikling på de finansielle markeder har presset renteniveauet ned. Det har fået flere af landets realkreditinstitutter til at puste nyt liv i 2 pct.-lånet uden afdrag.

Torsdag meddelte Nordea Kredit, at realkreditinstituttet ville åbne for et nyt 30-årigt lån med en rente på 2 pct. Fredag er BRFkredit og Nykredit/Totalkredit fulgt i Nordea Kredits fodspor ved også at gøre det muligt for landets boligejere at optage lån med en rente på 2 pct. fra 1. september, hvor det såkaldte serieskifte træder i kraft.

Fra denne dag er det ikke længere muligt at optage lån i de serier, der udløber i 2047, og tidligere på året besluttede samtlige af landets realkreditinstitutter sig for, at de nye serier, som løber til 2050, skulle have en rente på 2,5 pct. Kursen på dette lån nåede dog over kurs 100, og så blev der lukket for muligheden for at optage nye lån i denne serie.

Det betyder, at realkreditlånet med en rente på 2 pct., der er gået under betegnelsen drømmelånet, lever videre efter 1. september.

»De fastforrentede lån er blevet stadig mere populære blandt boligejerne. Derfor har vi besluttet hurtigt at åbne for et 30-årigt 2 pct. uden afdrag, således at de boligkøbere, der skal bruge et lån efter den 1. september, stadig har mulighed for at vælge præcis den låntype de ønsker, herunder også kombinationen af fast rente og afdragsfrihed,« skrev Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit, torsdag om beslutningen om at åbne for det nye lån.

BRANCHENYT
Læs også