Privatøkonomi

Nu åbnes arne-pensionen - disse kan søge fra i dag

Fra i dag søndag åbnes der op for de første ansøgere til den såkaldte Arne-pension.

Statsminister Mette Frederiksen (S) og Arne Juhl, der har været partiets ansigt på kampagnen for retten til en tidligere pension. Deraf stammer navnet "Arne-pension". Arkivfoto: Martin Lehmann

Fra og med i dag, søndag d. 1. august, er der åbnet for ansøgningerne til tidlig pension - også kaldet Arne-pensionen.

I første omgang er det dem, der er født i andet halvår 1955 og frem til og med 1960, der kan søge om Arne-pensionen.

Folkepensionsalderen er for disse årgange 67 år, og de har med den nye tilbagetrækningsordningen derfor mulighed for at gå på pension i løbet af de kommende år, når de er enten 64, 65 eller 66 år. De første kan gå på tidlig pension fra 1. januar 2022, fremgår det af en pressemeddelelse for Beskæftigelsesministeriet.

»Jeg er pavestolt over, at vi i dag åbner for ansøgninger og dermed er kommet et stort skridt nærmere den dag, hvor de første kan gå på tidlig pension,« siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i pressemeddelelsen.

»Med opbakning fra både SF, EL og DF får lønmodtagerne for første gang i mange år nye rettigheder, og vi får skabt en større retfærdighed i vores pensionssystem,« tilføjer han.

Det er muligt at få ret til tidlig pension i enten et, to eller tre år før sin folkepensionsalder. Har man som 61-årig været 44 år på arbejdsmarkedet, kan man få ret til tidlig pension i tre år. Har man i stedet været 43 eller 42 år på arbejdsmarkedet, kan man få ret til tidlig pension i to eller et år før folkepensionen, skriver ministeriet.

Skønnet fra regeringen er ifølge Ritzau, at ca. 24.000 vil benytte sig af muligheden og ansøge om en tidligere tilbagetrækning.

Det er Udbetaling Danmark, der kommer til at behandle ansøgningerne.

Læs også