Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Seas-NVE skyder sig selv i foden

Kommentar: Et af Danmarks største energiselskaber giver endnu en god grund til at splitte energikoncernerne op i monopolaktivitet og kommercielle forretninger.

Jens Stenbæk er en af hovedarkitekterne bag de nye anbefalinger for god selskabsledelse i forbrugerejede forsyningsselskaber. Han har derfor som ny bestyrelsesformand et særligt ansvar for, at Seas-NVE går forrest i efterlevelsen. 
Foto: Joachim Adrian

Det ser unægtelig ikke kønt ud. En forbrugerejet energikoncern lader sin monopolforretning udbyde en opgave i tilsyneladende fri international konkurrence, som et koncernforbundet selskab vinder – uden konkurrence. Det gør den angiveligt til en overpris, der dermed vil trække penge op af monopolkundernes lommer over i de kommercielle, konkurrenceudsatte aktiviteter. Det må man selvfølgelig ikke.

Men hvad, der ser værre ud, er, at Seas-NVE, et af Danmarks største energiselskaber, trækker sit udbud tilbage, når der stilles kritiske spørgsmål til det konkrete udbud, der løb op i 169 mio. kr. »Vi oplever, at motiverne bag aftalen ville kunne anfægtes, og det er stik mod vores intentioner med at gennemføre EU-udbuddet,« lyder det fra Henrik Wej Petersen, der er direktør i Cerius, Seas-NVE’s netselskab...

BRANCHENYT
Læs også