Debat
0

Staten bør overtage elnettet

Kommentar: Ørsteds salg af sit elnet åbner for en enestående historisk mulighed. Energinet skal være spydspids i et stort fokuseret infrastrukturselskab, der på samme tid gør op med elsektorens dårligdomme og fremtidssikrer den danske energiforsyning. Det vil rive kronen af elkongerne.

Det er næppe en tilfældighed, at den tidligere departementschef i Energiministeriet Thomas Egebo nu er adm. direktør for statens energiinfrastrukturselskab Energinet. Det signalerer  vidtrækkende politiske ambitioner for statens indblanding i fremtidens energiforsyning. 
Foto: Arkiv

Det er en af Danmarks største virksomheder med et af de allerstørste investeringsbudgetter. Men den statslige infrastrukturkæmpe Energinet går alligevel totalt under radaren og er helt overset ved at udvikle sig til et flerhovedet uhyre i den danske energisektor. Det er ærgerligt, for Danmark har lige nu en historisk mulighed for - med netop Energinet som spydspids - at skære årtiers dårligdomme ud af energisektoren og lægge hovedsporene for en fremtidssikret grøn energiforsyning uden fordyrende og uhensigtsmæssige strukturer, der sammenblander monopolforretning og kommercielle aktiviteter...

Hvis du allerede har adgang
BRANCHENYT
Læs også