Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Sådan styrkes tilsynet med hvidvaskreglerne

Kronik: Ovenpå hvidvaskskandalen bør et hurtigtarbejdende udvalg kigge på, om ikke en opsplitning af Finanstilsynet er vejen frem for at styre tilsynet med hvidvask og forbrugerbeskyttelse.

Hvidvask i Danske Bank
I flere år efter finanskrisen gav professor Jesper Rangvid dagligt op mod fem interviews til journalister. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup.

Hvidvasksagen i Danske Bank er på alle måder en skandale. Alt tyder på, at omfanget af hvidvask via Danske Banks filial i Estland er ubegribeligt stort. Måske den mest omfattende hvidvaskhændelse globalt set. Nogensinde. At dette har kunnet foregå i Danmarks største finansielle koncern, er yderst kritisabelt.

Danske Bank var – bortset fra denne sag – på imponerende vis tilbage igen efter finanskrisen, hvor bankens udfordringer var så grelle, at f.eks. Bankpakke I skulle »ses i lyset af Danske Banks position«, som Rangvid-udvalget konkluderer. Danske Bank tjener igen tilstrækkeligt mange penge (og en virksomhed skal altså tjene penge for, at den kan overleve), og har styrket sin kapitalmæssige position...

BRANCHENYT
Læs også