Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Oliedirektør skal ud af Energinets bestyrelse

Kommentar: Lars Clausen er inhabil i Energinets bestyrelse, når han samtidig er direktør for selskabet, der vil købe raffinaderiet i Fredericia. Der må ikke herske tvivl om integriteten og uafhængigheden i statens infrastrukturselskab.

Bestyrelsesmedlem i Energinet.dk, Lars Clausen er en erfaren herre i den danske olie- og gasindustri med chefstillinger i Shell og Dong og en afstikker i den russiske gasgigant Gazprom. Han var tilmed topchef for IBM i nogle få måneder i 2015. Nu står han i spidsen for selskabet, der snart overtager Shell-raffinaderiet i Fredericia for en halv mia. kr.   
Foto: Arkiv

Han bliver sendt uden for døren i bestyrelseslokalet, når det statslige infrastrukturselskab Energinet.dk diskuterer det forestående og påtvungne køb af Dongs olierør fra Nordsøen til raffinaderiet i Fredericia. Det er helt forståeligt, da Lars Clausen er direktør for det selskab, der har indgået en aftale om at købe raffinaderiet i Fredericia af Shell. Men det burde ikke være nødvendigt, for det er helt sort, at den tidligere Dong-, IBM- og Gazprom-chef overhovedet sidder i bestyrelsen. Han er nemlig inhabil...

Få hurtig adgang til artiklen
Køb Finans
Hvad er Finans?
Priserne er inkl. moms. Der er ingen binding. Du kan til enhver tid opsige dit abonnement.
BRANCHENYT
Læs også