Erhverv
0

Hvide mænd i Hollywood

Både kvinder og etniske minoriteter er underrepræsenterede som instruktører i Hollywood.

Hvid og mand: Steven Spielberg er en typisk Hollywood-instruktør. Foto: Evan Agostini Hvid og mand: Steven Spielberg er en typisk Hollywood-instruktør. Foto: Evan Agostini

Når en ny Hollywood-film bliver indspillet, er der overvældende sandsynlighed for, at personen i instruktørstolen er en hvid mand. Det viser en optælling lavet af Annenberg Inclusion Initiative, der har kigget på instruktørerne bag 1.100 Hollywood-film udgivet mellem 2007 og 2017.

Blot 4,3 pct. af de i alt 1.223 instruktører – nogle film er instrueret af hold – var kvinder. Ifølge Annenberg Inclusion Initiative er der ikke sket nogen nævneværdig udvikling i andelen af instruerende kvinder i løbet af perioden.

Kvindelige instruktører stopper i langt højere grad end de mandlige efter blot en enkelt film.

Mens knap 45 pct. af de mandlige instruktører har instrueret mere end én film, gør det samme sig kun gældende for godt 16 pct. af kvinderne.

Ikke-hvide var også underrepræsenteret som instruktører. 5,2 pct. af instruktørerne var sorte, mens sorte udgør 13,3 pct. af USA’s befolkning. For asiater, der udgør 5,7 pct. af den amerikanske befolkning, var andelen 3,2 pct. For begge grupper gælder det, at de ligesom kvinderne oftest kun instruerer en enkelt film.

Læs mere om Hollywood på jyllands-posten.dk.

BRANCHENYT
Læs også