Erhverv
0

Kasi-Jesper ville ikke have sit navn på Brøndby Stadion

Tidligere direktør bakkede med forklaring op om gigantisk Brøndby-sponsorat som en fradragsberettiget trecifret millionudgift.

Jesper "Kasi" Nielsen kæmper mod Skat i en sag, hvor kammeradvokaten har frosset hele hans formue. Foto: Rune Aarestrup Pedersen.

Mens Carlsberg har brugt millioner på at få opkaldt en enkelt tribune efter sig på FCK’s hjemmebane, Parken, ønskede Jesper ”Kasi” Nielsen ikke at få navngivet ærkerivalerne Brøndby IF’s hjemmebane efter sit firma.

Det forklarede Søren Colding, direktør for Kasi-koncernen, i retten onsdag i forbindelse med en verserende skattesag mod Jesper "Kasi" Nielsen.

Ifølge Jesper ”Kasi” Nielsens tidligere direktør og nuværende svoger havde Kasi-Jesper ellers med et femårigt stadionsponsorat på 95 mio. kr. sikret sig retten til at få opkaldt hjemmebanen efter sit firma.

»Der var ikke de forventninger til Brøndby-holdet, som vi havde til et hovedsponsorat. Man vil jo gerne forbindes med succes,« sagde Søren Colding i retten.

Sagen kort
  • Skat har rejst et gigantisk krav mod Jesper Nielsen og hans familie, fordi deres fælles firma, Kasi ApS, tegnede store sponsorater i Brøndby IF og den tidligere håndboldklub AG Håndbold.
  • Skat mener, at sponsoraterne blev tegnet for at pleje familiens private interesser. Derfor skal familien beskattes, som havde den selv fået pengene udbetalt.
  • Skat mener, at alene Jesper Nielsen skal beskattes af næsten 150 mio. kr.

Ifølge Søren Colding handlede stadion-sponsoratet om at sikre Brøndbys økonomiske fundament og samtidig værdien og kontrollen med hovedsponsoratet, hvor Kasi-koncernen havde forpligtet sig til at sponsorere fodboldklubben med 100 mio. kr. over fem år.

Og så var effekten ved at undlade at navngive Vestegns-stadionet efter firmaet større end det modsatte.

»Man kunne have kaldt det Kasi. Og så have folk sagt hvad så? Derimod gav det opmærksomhed at kalde det Brøndby Stadium. Fansene syntes, at det var stærkt gjort af Kasi.«

Goodwillen havde man ifølge Colding brug for til at rekruttere medarbejdere til at samle ure og andet på Vestegnen, der var hjemmebane for såvel Kasi ApS som Brøndby IF.

Ordene fra Jesper ”Kasi” Nielsens svoger faldt som et modargument mod Skats fortælling om, at Kasi ApS' sponsorater med såvel Brøndby IF som den hedengangne superhåndboldklub AG København var ren og skær familieinteresse, der ikke gav ret til at hive pengene med tilhørende fradrag ud af Kasi Aps.

Ifølge Colding fik Kasi ApS på andre måder masser af fornøjelse af det rekordstore sponsorat. Medarbejdere i den tyske del af koncernen blev for særlige salgspræstationer belønnet med foldboldrejser til Brøndby, hvor de kunne blande sig med firmaets kunder og forretningsforbindelser på hovedsponsorens store loge på Brøndby Stadium.

En loge, der ifølge Colding fra top til tå var klædt ud med reklamer for og montrer med firmaets produkter og havde umådelig stor værdi for Kasi ApS.

»Vi havde kontakten til forretningsforbindelser to timer før kampen. Og vi sad med dem en time efter kampen, hvor de ikke løb nogen steder hen,« sagde Søren Colding.

Torsdag skifter scenen, når vidner fra Skat afhøres i en sag, hvor Skat mener at krav på 145 mio. kr. alene fra Jesper ”Kasi” Nielsen.

BRANCHENYT
Læs også