Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Er Coca-Colas store sugerør ved at stoppe til?

Den amerikanske drøm af et varemærke lider både under folkets fokus på sundhed og en stribe fejlslagne kampagner. Selskabet med den sparsommelige Muhtar Kent på 25. sal er nødt til at gå nye veje. Ellers er der ikke meget "always" tilbage i Coca-Cola.

Muhtar Kent har stået i spidsen for Coca-Cola siden 2008. I 2009 blev han tillige bestyrelsesformand. Foto: AP Images Uden for USA sælger Coca-Cola i bund og grund sin sirup til selvstændige tapperier, der så tilsætter vand, flasker og etiketter. Foto: Jens Kalaene/picture-alliance/dpa/AP Coca-Colas nettoresultat faldt i 2014 med 17 pct. i forhold til året før. Coca-Cola er forlængst blevet et ikonisk produkt, som kunstneren Andy Warhol naturligvis også har taget livtag med. Foto: Ursula Sprecher Louise, Peter, Rasmus, Martin og Camilla er blandt de 150 danske navne, der - igen - kommer til at pryde Coca-Colas flasker hen over sommeren. Foto: Coca-Cola Danmark.

Det var et spørgsmål om frækhed og attitude - om street credit, som de siger på basketballsprog - og i det afgørende sekund driblede Pepsi forbi Coca-Cola og lavede et slamdunk.

I denne uge rev den ene læskegigant aftalen med NBA ud af hænderne på den anden. Derfor skal tilskuerne til den amerikanske basketballliga fremover slukke tørsten i produkter fra PepsiCo frem for Coke. Det ville højst være en note værd i Europa, hvis det ikke var for tre forhold...

Læs også
Top job