Serier

Ryanairs afløser flyver på skattely-kontrakter

Primera Air hyrer vikarer via et Guernsey-selskab og er ikke et hak bedre end Ryanair, mener islandsk pilotformand. Dansk fagforening har også haft »gigantiske problemer« med selskabet, men har fået overenskomst med Primera i Danmark.

Kampen om den danske model
Ryanairs personalechef Eddie Wilson lukkede og slukkede for basen i Billund torsdag, som billedet her er fra. Kort inden meddelte det islands-fødte selskab Primera Air, at de er klar til at fylde noget af hullet, men en del af deres ansatte arbejder på vikarkontrakter fra et selskab på skattely-øen Guernsey.  Arkivfoto: Hans Christian Jacobsen

Næppe havde Ryanair droppet Billund som base, førend et nyt selskab meldte, at man vil skrue op for aktiviteterne. Det drejer sig om islandske Primera, der vil sætte et ekstra fly ind i Billund, så der efter nytår er to fly, og planer om at øge med flere afgange næste sommer.

Men Johannes Gudmundsson fra den islandske pilotforening FIA er ikke imponeret over Primera Air, og på spørgsmålet om, hvad forskellen er på Ryanair og Primera Air, svarer han kort:..

BRANCHENYT
Læs også