Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Israel står stærkt i stormvejr

Gasfund, befolkningstilvækst og sund økonomi hjælper Israel fremad og gør det til et interessant marked for danske virksomheder.

Med premierminister Benjamin Netanyahu i spidsen skal Israels regering hele tiden balancere for at tilfredsstille befolkningen og bevare forholdet til USA og Europa. Foto: Ariel Schalit/AP

Israel skiller sig på mange punkter ud fra sine nabolande. Elementer både fra den vestlige verden og Mellemøsten karakteriserer landet og gør det unikt og fyldt med muligheder og udfordringer. Rent økonomisk er Israel en velsmurt maskine, hvor regeringen med fokus på økonomisk liberalisering har formået at sikre pæn vækst og forbedre de offentlige finanser. Nye gasfund på israelsk jord har frigjort landet fra energiimport og sikret ekstra statslige indtægter, hvilket har vendt underskud til overskud på betalingsbalancen. Fremgangen på energiområdet og et generelt højt velstandsniveau gør Israel til et interessant marked for dansk erhvervsliv. Tilmed er landet let at gøre forretninger i med velfungerende institutioner.

SEKTORER..

Læs også