0

Cool baggårdsbistro gør måltid til festlig fællesspisning

FF er mere casual cool barrestaurant end ambitiøs mellemklassegourmet. Et festligt sammenrend og delemad til en rimelig mønt, hvor der dog stadig er et uforløst potentiale for at levere en mere helstøbt totaloplevelse.

FF bejler til byens lækkersultne coolkids, for hvem stil, vibe og svedige drinks ved baren er lige så vigtigt som køkkenets meritter.  Foto: Torben Hjulmand

FF er Aarhus' seneste eksempel på den eklektiske restaurant-knopskydning, der har beriget landets gastroscene de senere år. Dømt ud fra navn, facade og placering i en stille baggård gør FF ikke meget væsen af sig, men indtrykket fordufter, så snart du kommer inden døre.

FF bejler til byens lækkersultne coolkids, for hvem stil, vibe og svedige drinks ved baren er lige så vigtigt som køkkenets meritter. Vi taler dj-pult, dæmpet belysning og stort cocktailkort; guldfarvet bestik og keramiktallerkener i 70'er-stil på de mørke borde.

Stedet er markant mere street end sin storebror, det pæne Brasserie Ferdinand, og FF bekender sig til den lettere anarkistiske modebistrobølge, som især hovedstaden længe har været eksponent for. FF er tydeligvis stærkt inspireret af københavnske in-steder som Pluto og Gorilla, dog uden naturvinsnørderiet.

Køkkenet er ikke blegt for at gå udogmatisk til værks ved at fusionere franske brasserieklassikere som côte de boeuf ind i spanske tapas-traditioner krydret med primært asiatisk accentuerede krumspring, og du deler selvfølgelig retterne, som tidsånden vil det.

Vi tog menuen med 12 serveringer, bygget op om små enkle fiske- og kødretter samt de obligatoriske salver af snacks og charcuterie af god kvalitet. Bedst er bagt vesterhavstorsk, som dog har fået 10 sekunder for meget, men kærtegnes af en lækker røget hollandaise, der balancerer fedme og syrlighed perfekt og svinger smukt med de søde, sprøde skorzonerrødder og -chips.

Maden skylles lige godt ned med Cucumber Martini eller newzealandsk sauvignon blanc, et af vinkortets blot 21 numre. Betjeningen er mere venlig end skolet, og det går tjept. Sådan skal det være, for FF er mere casual cool barrestaurant end ambitiøs mellemklassegourmet. Det er stilen. Et festligt sammenrend og delemad til en rimelig mønt, hvor der stadig er et uforløst potentiale for at levere en mere helstøbt totaloplevelse, hvis køkkenet finder en mere personlig fortolkning og får den sidste skarphed indarbejdet i sine eksekveringer.

Denne artikel er leveret af White Guide

Seneste udgave af White Guide kan købes her

FF

Åboulevarden 30, 8000 Aarhus C, ff-aarhus.dk

BRANCHENYT
Læs også