Weekend

Leicester: Byen, hvor et skelet bragte håbet tilbage

Reportage: Leicester City har leveret en af fodboldhistoriens største sensationer ved at vinde det engelske mesterskab. Men succesen rækker dybere end en simpel fodboldtriumf. Her er historien om en by, som ingen vidste hvor lå for et år tilbage – men som har trodset alle odds. Nu er alle drømme tilladt.

I Leicester fester hele byen over det overraskende mesterskab. Tatovøren Nik Moss-Glennon har fået travlt, for nu vil mange have mindet foreviget.

LEICESTER — »Leicester er den mest mangfoldige by i England. Nu står alle bag fodboldholdet. Mange lever under ydmyge kår, og nu har klubben fået succes uden at bruge særligt mange penge. Det har givet folk håb og bevist, at vi går en lys fremtid i møde. I dag kaster tusinder af mennesker penge i den lokale økonomi. Flere hundrede kommer fra Italien for at fejre vores træner, Ranieri. Leicester er kommet på verdenskortet. Fodbolden har bevist, at det var den lille fisks tur til at få succes i år,« siger Keith Clark. Han har boet i Leicester i 27 år...

Hvis du allerede har adgang
BRANCHENYT
Læs også