0

Læger advarer om, at dosispakket medicin uden om lægen kan være farligt

Regeringen lægger op til, at apotekerpersonale selv kan beslutte at dosispakke medicin. Det øger risikoen for fejlmedicinering, mener lægerne.

Det vil øge risikoen for fejlmedicinerede patienter og være til fare for patientsikkerheden, hvis apotekspersonale selv får mulighed for at dosispakke piller til patienterne, advarer Lægeforeningen. Arkivfoto: Thomas Borberg Hvis man tager mange forskellige slags medicin kan det for mange ældre være svært at huske hvilke piller, der skal tages hvornår. Dosispakning kan hjælpe, men ifølge lægeforeningen kan det skabe rod, hvis apotekerne uden om lægen beslutter at medicinen skal pakkes i dosisposer.

Tre hvide, én gul, to runde og en grøn kapsel. Hvis fru Jensen hver dag skal huske at tage syv forskellige slags piller, kan det hjælpe hende, at lægen beder apoteket om at dosispakke hendes piller i små plasticposer - f.eks. én for hver dag - så dagens piller er samlet i én pose. Men fremover er det ikke kun lægen, som kan træffe beslutning om såkaldt dosisdispensering med sygesikringstilskud, fremgår det af et lovforslag, som regeringen med sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i spidsen netop har sendt i høring. ..

Vil du læse mere?
Få adgang via din arbejdsmail
Har din arbejdsplads et Finans erhvervsabonnement kan du få adgang til alt indhold.
BRANCHENYT
Læs også