Hun lever for at rejse og rejser for at leve

At sige sit gode faste job op for at leve som professionel rejseblogger kan synes lidt letsindigt. Men den 26-årige Camilla Bonde Riis fra Amsterdam tror fuldt og fast på ideen og etablerer nu et netværk for danske rejsebloggere.

Camilla Riis lever for at rejse og rejser for at leve. Her er hun på besøg i New York. Foto: Privat

For de fleste må det være et drømmescenarie at kunne gøre sin hobby til sin levevej. Det er faktisk lige præcis, hvad den 26-årige Camilla Bonde Riis fra Amsterdam forsøger netop nu. Hun elsker at rejse, og fra sin base i Amsterdam er hun ved at etablere et netværk for professionelle rejsebloggere. Udfordringen er imidlertid, at det indtil nu primært er de mest populære modebloggere, der har formået at gøre deres digitale aktiviteter til om ikke en overskudsforretning, så i hvert fald en forretning, der betaler de månedlige udgifter.

»Sammenlignet med f.eks. Sverige eller Norge, er vi af en eller anden årsag langt bagefter i Danmark, når det gælder rejseblogging. Jeg ved ikke helt hvorfor, men indtil nu er det ikke rigtig lykkedes at gøre det til en forretning endsige en forretning, man kan leve af. Sammen med fire andre danske bloggere er jeg således ved at skabe netværket Danish Travel Bloggers, som vi for alvor sætter fut under her i foråret – og så håber jeg på, det kan være med til at vende udviklingen,« siger Camilla Riis, der har boet i Amsterdam de seneste to år...

Læs også