Gammel Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ladeport for nye Se & Hør-skandaler skal lukkes

Kommentar: Telematics og andre nye digitale teknologier giver forsikrings- og pensionsselskaber løbende viden om kundernes færden i realtid. Det kan misbruges, hvis branchen ikke får lukket hullerne.

Henrik Qvortrup, tidligere chefredaktør på Se & Hør, er blevet idømt et år og tre måneders fængsel, hvor de tre måneder er ubetinget for sin deltagelse i Se & Hør sagen.  
Foto: Mogens Flindt Foto: Mogens Flindt

Finanstilsynet sendte sit nytårsbrev ud midt i december. Det var der ikke mange, der opdagede. Det handlede nemlig ikke om problemlån i landbruget, inkompetente bestyrelsesmedlemmer i pensionskasserne eller risikable alternative investeringer. Overskriften var lige til at overse: ”Teknologi og nye forretningsmodeller”.

Der er indenfor de seneste par år blevet skrevet så meget om digitalisering af forretningsmodeller, at mange nærmest er blevet immune overfor al den snak om disruption. Nytårsbrevet beder alle danske forsikrings- og pensionsselskaber om at udarbejde en redegørelse, der i grove træk beskriver bestyrelsens holdning til anvendelsen af de nye teknologiske muligheder, deres konsekvenser og hvorvidt der er kompetencer til stede til at styre risici. ..

Læs også
Top job