Opinion
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Dansk ledelses sidste sikre bastion står for fald

Kommentar: Bestyrelsesarbejdet i Danmark er i fuld gang med at blive professionaliseret. Nu skal beskyttelsen af formændene ryge. Investorernes aktive ejerskab bør få presset til at stige.

Regnskabssæsonen 2016 har budt på flere markante formandsskift i bestyrelsen. Den seneste var Michael Pram Rasmussen afgang fra formandsposten i A.P. Møller-Mærsk. 
Foto: Tobias Nørgaard Pedersen

Det er ikke lige til at se, hvis man ikke lægger rigtig mærke til det. Der er en mindre revolution på vej i dansk bestyrelsesarbejde. De fleste vil formentlig gætte på, at det er danske bestyrelsesmedlemmer, der står foran deres internationale gennembrud. Den tidligere topchef for den store tyske softwarekoncern SAP, Jim Hagemann Snabe, skal være ny bestyrelsesformand i en af tysk industris største flagskibe, Siemens. Det katapulterer ham op i eliten i europæisk selskabsledelse. Dertil kommer, at den tidligere Lego-boss, Jørgen Vig Knudstorp, er indstillet til bestyrelsen i amerikanske Starbucks. Det er adgangsbilletten til amerikansk erhvervslivs establishment. ..

Få hurtig adgang til artiklen
Køb Finans
Hvad er Finans?
Priserne er inkl. moms. Der er ingen binding. Du kan til enhver tid opsige dit abonnement.
BRANCHENYT
Læs også