Privatøkonomi

Tør du vædde om, hvilke investeringer der giver højest afkast? Storbankerne siger nej

De fem største banker har ikke lyst til at måle kundernes afkast på porteføljepleje over 10 år op mod afkastet på en portefølje bestående af passive indeksfonde.

Rune Wagenitz Sørensen, indehaver af Miranova, har - uden held - udfordret de fem største banker til at vædde om, hvorvidt investor over 10 år tjener mest på en portefølje af aktivt forvaltede eller passive fonde. Foto: Stine Bidstrup.

Kampen om, hvorvidt lave omkostninger eller håndplukkede værdipapirer - passive eller aktive investeringer - giver det højeste afkast på lang sigt, har stået på i årevis mellem på den ene side fondsmæglerselskabet Miranova og på den anden side bankerne. Nu har Miranova foreslået et væddemål over 10 år.

»Bankerne bliver ved med at sige, at de dyrere investeringsforeninger med aktiv forvaltning over tid giver et bedre afkast end de passive. Jamen, så lad os vædde, så kunderne kan få et klart svar. Leverer de aktive danske globale aktiefonde merværdi i forhold til passive fonde med lavere omkostninger,« forklarer Rune Wagenitz Sørensen, økonomisk rådgiver og indehaver af Miranova...

BRANCHENYT
Læs også