Privatøkonomi

Forsinkede EU-regler kan gøre livet svært for de nye bejlere til bankernes privatkunder

Først om halvandet år bliver bankerne tvunget til at lade nye konkurrenter få en indgang til at suge data om kunderne ud. Mange større banker arbejder dog med at åbne adgangen tidligere.

Ved at downloade en app kan kunderne lade nye ikke-banker hente deres betalingstransaktioner og bruge dem på forskellige måder. Først om halvandet år ventes reglerne om, hvordan de nye apps skal kunne få oplysningerne fra banken, at falde på plads.

De næste 18 måneder kan blive det vilde vesten i kampen om de digitale bankkunder. Godt nok skal bankerne fra årsskiftet lade nye selskaber få adgang til kundernes betalingsdata, hvis kunderne har givet selskaberne lov. Men der er endnu ingen regler om, hvordan bankerne skal give de nye konkurrenter adgang.

De tekniske specifikationer træder nok først i kraft i slutningen af 2019. I mellemtiden kan kunderne godt give de nye tjenester adgang til deres betalingsdata, men det kan blive ved at udlevere deres kodeord til mobilbankens forbrugsoverblik, så firmaerne kan skrælle oplysninger om kontobevægelser der. NemID-koden må ikke udleveres...

BRANCHENYT
Læs også