Tech
0

It-giganterne bevarer næppe herredømmet for evigt

Fire tech-selskaber har fået så meget magt, og tjener så mange penge, at de er kommet i en kategori for sig selv. Men kan de holde kadencen i en branche, der hele tiden ændrer sig?

De mange penge, der kommer ind, bliver hos tre af selskaberne brugt til alle mulige andre projekter, enten som en del af forretningen, som Facebook der udvikler solenergi-drevne fly til at få internetforbindelser til flere. Eller som private projekter, som her Jeff Bezos' rumprogram Blue Origin. Kun Apple har ikke en masse sideprojekter, der skal hjælpe menneskeheden.

Tænk fem eller ti år frem. Din telefon, computer og bil er fra Apple. Facebook og Instagram er blevet din indgang til internettet – fra avislæsning til sjove videoer og digital omgang med vennerne. Alle andre besøg på internettet går gennem Googles søgemaskine eller de mange andre Google-tjenester. Og de fleste af dine indkøb sker gennem Amazon, som efter lancering i Danmark har fået en logistikmaskine op at stå, som får Post Danmark til at ligne en hestevogn med firkantede hjul...

Få hurtig adgang til artiklen
Køb Finans
Hvad er Finans?
Priserne er inkl. moms. Der er ingen binding. Du kan til enhver tid opsige dit abonnement.
BRANCHENYT
Læs også