Weekend
0

Når franskmænd samarbejder

Kooperativet er en slags livsnerve i den franske vinindustri, og vinene bliver bedre og bedre.

PARIS — Mange franske vindyrkere er kooperatører af sind. I marken gør de, som de plejer, dvs. som deres far og farfar gjorde, og de er ikke vældig optagede af forandringer. Sådan er situationen blandt de helt almindelige vinbønder i Frankrig – dem, ingen nogensinde har hørt om, og som heller ikke har planer om at lade høre fra sig. Hvert år afleverer de deres vin til det lokale kooperativ, får deres penge og lever og arbejder så videre et år til. Selv om flere og flere af deres sønner kan finde på at bryde ud og begynde for sig selv for at skabe personlig succes, så har kooperativerne ikke problemer med at skaffe vin, det er snarere et spørgsmål om at skelne mellem godt og skidt blandt de indkomne druer...

Få hurtig adgang til artiklen
Køb Finans
Hvad er Finans?
Priserne er inkl. moms. Der er ingen binding. Du kan til enhver tid opsige dit abonnement.
BRANCHENYT
Læs også