Rettelser

Direktør trak formue ud af Amagerbanken op til kollaps

Amagerbankens direktør Steen Hove blev undersøgt af Finanstilsynet, efter at han hævede store summer i de sidste måneder op til bankens krak.

Amagerbankens direktør Steen Hove hævede i omegnen af en halv million kroner i tiden op til bankkrakket den 6. februar 2011. Det erfarer JyllandsPosten. Foto: Niels Hougaard

Kendelse fra Pressenævnet

Pressenævnet kritiserer Jyllands-Posten

I en artikelserie om Amagerbanken fremstår det, som om direktøren trak en formue ud af banken, men det var alene hans løn, han trak ud.

”Direktør trak formue ud af Amagerbanken op til kollaps”, skrev Jyllands-Posten. Den formue, Jyllands-Posten nævnte, var alene direktørens løn. Ved at bruge ordet formue i stedet for løn kunne læserne tro, at direktøren anvendte insideroplysinger til at få sin formue ud i tide, inden banken kollapsede.

Pressenævnet kritiserer Jyllands-Posten for at vildlede læserne.

Pressenævnet har pålagt os at bringe ovennævnte meddelelse. Hele kendelsen fra Pressenævnet kan læses på pressenævnet.dk.

Amagerbankens direktør Steen Hove hævede i omegnen af en halv million kroner i tiden op til bankkrakket den 6. februar 2011. Det erfarer JyllandsPosten.

Da Amagerbanken krakkede, var almindelige bankkunder for første gang i nyere bankhistorie i fare for at miste indeståender større end de ca. 750.000 kr., som var dækket af indskydergarantien.

Steen Hove havde som topchef i banken ikke samme garanti, og hele hans indestående ville blive en del af konkursboet, hvis banken krakkede.

Da Steen Hove trak en formue ud af banken i den sidste halvanden måned før bankens kollaps, kom den tidligere Midtbank-direktør ifølge Jyllands-Postens oplysninger i søgelyset.

Sagen opgivet

Sagen blev undersøgt af bl.a. Finanstilsynet, men opgivet, da Steen Hove forklarede, at pengene skulle hjælpe til med købet af en lejlighed på Frederiksberg til et nært familiemedlem.

En lejlighed, som ifølge tingbogen blev købt kontant til 4,7 mio. kr.

Jyllands-Posten har forelagt oplysningerne for Steen Hove.

»Det har jeg ingen kommentarer til. Det, jeg kan sige til dig, er, at mine forhold er blevet røntgenfotograferet af både Finanstilsynet og kurator. De har begge skriftligt bekræftet, at alt, hvad jeg har foretaget, er regelret fra a til z. Og jeg har heller ikke fået nogen som helst bemærkninger fra hverken min bestyrelse eller Finansiel Stabilitet. Og heller ikke fået nogen bemærkninger fra Rigsrevisionen. Alt, hvad man mulede over derfra, var mine lønforhold,« siger Steen Hove, der blev indsat som topchef i banken i november 2010 efter få måneder som statens repræsentant i Amagerbankens bestyrelse.

Det skete i forbindelse med, at storaktionær Karsten Ree skiftede stort set hele Amagerbankens ledelse ud i forbindelse med, at han i anden omgang havde reddet banken fra konkurs med en kapitalindsprøjtning på ca. 300 mio. kr.

Bødestraf i bestyrelsessag

Steen Hove er ikke den eneste i Amagerbankens ledelse, der trak penge ud af banken lige op til krakket. I går kunne Jyllands-Posten afdække, hvordan bestyrelsesmedlemmet Hans Boye Clausen trak 3 mio. kr. ud på bankens sidste åbningsdag. Han har siden tilbagebetalt den gevinst, han fik på at gøre dette, ligesom han også har fået en bøde på 25.000 kr. af bagmandspolitiet i sagen, oplyser Hans Boye Clausen til Jyllands-Posten.

En stribe politiske partier kritiserer dog bødestraffen for at være for lav.

BRANCHENYT
Læs også