Pensionsselskabernes store ejendomssats
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Pensionsselskabernes store ejendomssats

Om temaet

Siden finanskrisen har landets pensionsselskaber skruet markant op for investeringerne i ejendomme, og i dag ejer kunderne i 14 store pensionsselskaber ejendomme for 277 mia. kr. Hvor pensionskasserne tidligere købte lejligheder for at udleje dem til medlemmerne, går de nu direkte ind i komplekse udviklingsprojekter i jagten på at øge afkastet i et vanskeligt investeringsklima. Men er ejendommene stadig det sikre kort, som de har ry for at være? I en artikelserie sætter Finans fokus på pensionsselskabernes store ejendomssats.

Fakta
Sådan har vi gjort
  • Finans og Jyllands-Posten har spurgt Danmarks 14 største pensionsselskaber om deres investeringer i ejendomme både nu, historisk og fremadrettet.
  • Alle selskaber har sagt ja til at udlevere tal, men der er stor forskel på, hvor detaljerede oplysninger selskaberne vil lægge frem, især i forhold til de fremadrettede investeringsplaner.
  • De 14 selskaber, som tilsammen havde 277 mia. kr. investeret i ejendomme ved udgangen af 2018, er: ATP, PFA, Danica, PKA, Sampension, Velliv, PensionDanmark, Pensam, Industriens Pension, AP Pension, MP Pension, Lærernes Pension, P+ (fusionen af DIP og JØP) samt Lægernes Pension.