Nu gør de negative renter ondt
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Nu gør de negative renter ondt

Om temaet
Nu gør de negative renter ondt

Centralbanker i USA, Europa og Japan fortsætter med at sænke deres renter og lave opkøbsprogrammer i finansmarkederne. Det har ifølge Deutsche Bank presset renten under nul på obligationer, der repræsenterer en værdi på mere end 102.000 mia. kr. – deriblandt virksomhedsobligationer for omtrent 6.800 mia. kr. 

Halvdelen af alle europæiske statsobligationer handler til negative renter, herunder samtlige tyske og hollandske papirer.

Banker i flere europæiske lande, deriblandt Danmark, har allerede indført negative renter på indlån fra virksomheder og er nu i færd med at indføre det også for husholdninger. Boligejere kan få penge for at låne i op til mindst fem år. 

Samtidig vokser modstanden mod de negative renter hos mange investorer og økonomer, som frygter, at de allerede gør mere skade end gavn i finansmarkederne.

Finans har interviewet en række økonomer og investorer, der alle har mere end to årtiers erfaring i markederne, for at høre deres syn på, hvordan slutspillet om de negative renter ender.

Fakta