Holder Waturu vand?

Holder Waturu vand?

Det er tvillingebrødrene Tor og Toke Reedtz, der står bag Waturu. Finans har siden oktober beskrevet, hvordan familien Reedtz i ti år har forsøgt at bringe en særlig vandvarmer på markedet. Illustration: Anders Vester Thykier

Handel med Waturu-aktier suspenderet

Nasdaq OMX har onsdag suspenderet handlen med aktier i det problemramte greentech-selskab Waturu. Nasdaq OMX begrunder suspenderingen med, at der er »væsentlig tvivl« om, hvor vidt sel...
Om temaet
Serie: Watura - FINANS

I 2019 blev Waturu noteret på First North-børsen med en plan om at lancere en banebrydende vandvarmer, der kan rense vandet for bakterier. Halvandet år senere er produktet stadig ikke klar, og to børsnoteringer af datterselskaber er blevet udsat. Finans undersøger sagen.

Fakta
Waturu
  • I 2019 blev Vejle-selskabet Waturu børsnoteret for at skaffe kapital til at lancere en ny vandvarmer.
  • Bag firmaet står familien Reedtz, der siden 2010 forgæves har forsøgt at bringe lignende vandvarmere på markedet.
  • Bestræbelserne er udfoldet gennem en række forskellige selskaber: Først gennem Planet Refueler. Dette selskab blev senere omdøbt til Oneheat, og senere forsøgte familien sig igennem Zapheat.
  • Zapheat blev tvangsopløst, mens en række selskaber i Oneheat-gruppen gik konkurs. To medlemmer af Reedtz-familien blev ligeledes erklæret personligt konkurs.
  • Pengene fra børsnoteringen af Waturu skulle bl.a. bruges til at indlede en produktion af vandvarmeren, men den er endnu ikke klar til at blive sendt på markedet.