»Vi ender som fagfolk uden ånd og nydelsesmennesker uden hjerte,« mente den tyske sociolog Max Weber for 100 år siden; han talte om afviklingen af almendannelsen ...
»Bedre end juleaften.« »Bedre end sex.« »Den lykkeligste dag i mit liv nogensinde.« Gennem tiderne har verdens bedste kokke sat ord på den følelse, som strømmer gennem kroppen, når mi...
22 danske restauranter blev onsdag belønnet med i alt 26 Michelin-stjerner, og anerkendelse, ros og reservationer væltede ind fra nær og fjern. En af roserne kom fra Københavns overbor...
Danske toprestauranter skal ikke forvente at se vesteklædte blokadevagter skræmme gæsterne væk lige med det samme. Mens mindre kendte steder som Letz Sushi og Restaurant Vejlegården ha...
Danmark har (haft) verdens bedste restaurant, Noma, og verdens bedste kok, Rasmus Kofoed, som ved stenhårdt arbejde, talent, kreativitet og en topatlets dedikation har nået verdenstopp...
Blot én af Danmarks seks nye Michelin-hædrede toprestauranter har sine kokke ansat på overenskomst. Det viser en gennemgang, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget. Restaurante...
Først: Introduktionsbrevet med trusler om en sort liste – kan det være skrevet af andre end Noma? Nej, dette brev stammer fra en tidligere stagiaire, der modtog det få uger inden begy...
Mens Noma tre år i træk blev kåret til verdens bedste restaurant, arbejdede flere af restaurantens kokke ulovligt. [citat1-] Morgenavisen Jyllands-Posten har fundet 44 kokke fra lande ...
Er man kok, ikke borger i EU og vil arbejde i en dansk restaurant, skal man have en arbejdstilladelse. Uanset om det er ulønnet eller ej. Det slår Styrelsen for Fastholdelse og Rekrutt...
Christian Puglisi droppede ud af gymnasiet efter blot en måned. Ikke fordi han var doven eller for dum. Men fordi han var visionær, siger han. Faktisk rakte hans gåpåmod ud over skoleb...
Amerikanske Collin Wagner var 19 år, da han forærede tre måneder af sit arbejdsliv til Noma. Fem gange om ugen arbejdede han mindst 15 timer i døgnet på den tostjernede Michelin-restau...
Regnskaberne ser fine ud. Hvorfor bliver økonomien så brugt som undskyldning for ikke at ansætte flere kokke og skabe bedre arbejdsvilkår i køkkenerne? Fordi regnskaberne i en del år har været meget pressede, men samtidigt har det været svært at s...
Det er økonomisk umuligt at drive en gourmetrestaurant af højeste standard, uden at de ansatte lægger et betydeligt antal gratis arbejdstimer på stedet. Sådan siger topkokke, køkkenche...
Mens både kokke og køkkenchefer fra de danske toprestauranter undskylder dårlige arbejdsvilkår for de ansatte med en elendig økonomi, fortæller de seneste regnskaber en anden historie....
Om temaet
Danmark er kommet i den gastronomiske verdenselite. Men på flere af toprestauranterne hersker elendige arbejdsforhold, ydmygelser og hidsige køkkenchefer. Finans sætter i en række artikler fokus på kokkebranchens skyggesider