Lampekomet i frit fald
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Lampekomet i frit fald
Lars Nørholt er stifter af Hesalight, der fredag morgen blev ransaget af bagmandspolitiet og senere erklæret konkurs. Foto: Carsten Bundgaard

Hesalights direktør: Ja, jeg er sigtet

Hesalights adm. direktør og stifter, Lars Nørholt, bekræfter nu, at han er blevet sigtet af bagmandspolitiet i forbindelse med en større ransagningsaktion mod virksomheden fredag morge...
Om temaet
KRAGH KATRINE MARIE

Billedet af Hesalight som et dansk vækstmirakel krakelerede, da firmaets regnskaber i 2016 viste sig at være stærkt misvisende. Nu kæmper virksomheden for at undgå konkurs, efter at bl.a. pensionskasserne Pensam og Pensiondanmark har krævet lån og renter for 750 mio. kr. straksindfriet.

Annonce
Fakta
Om Hesalight
  • Hesalight fra Roskilde blev stiftet i 2009 og har siden realiseret en voldsom vækst med kæmpe millionoverskud.
  • De seneste måneder er selskabet kommet i modvind, bl.a. fordi det har angivet kundereferencer på virksomheder, som ikke vil være ved, at de har været kunder i Hesalight.
  • Erhvervsstyrelsen tvang i maj Hesalight til at lave et nyt regnskab for 2014, da selskabet ifølge styrelsen opgjorde sine indtægter forkert.
  • Det nye regnskab tegnede et dramatisk ændret billede af virksomhedens økonomi.
  • Firmaet har specialiseret sig i LED-belysning, og har ifølge eget udsagn solgt LED-løsninger i mere end 30 lande.
  • I 2014 tog firmaet hul på et salg af virksomhedsobligationer, der har sikret Hesalight lån på 585 mio. kr. fra bl.a. Danske Invest og PensionDanmark.