Børsnedturen i Nets
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Børsnedturen i Nets
Om temaet

Nets indtog i september Fondsbørsen som konger med Danmarkshistoriens tredjestørste børsnotering. I dag ligner Nets årets børsflop.

Aktionærerne har siden den 23. september set milliarder barberet af selskabets markedsværdi, men til gengæld er de tidligere ejere, to amerikanske kapitalfonde og en dansk pensionskasse, og 70 medarbejdere blevet belønnet med afkast i milliardklassen.

Finans stiller skarpt på historien om den opsigtsvækkende børsnotering, hvor den værst tænkelige konkurrent meldte sig på banen kun få uger efter Nets’ første handelsdag.

Annonce
Fakta
KORT OM NETS
  • Nets driver dankortet, betalingsservice og har en aftale med den danske stat om at varetage driften af NemID. Nets står også bag e-Boks, hvor danskere modtager deres digitale post fra det offentlige.
  • Nets blev stiftet som PBS i 1968 og introducerede dankortet i 1983. Selskabet kom til at hedde Nets i 2010 efter en fusion med norske Nordito.
  • Indtil 2014 var Nets ejet af knapt 200 danske og norske pengeinstitutter. Nordea, norske DNB og Danske Bank var de største aktionærer i selskabet, mens også Danmarks Nationalbank ejede ca. 10 pct.
  • I juli 2014 skiftede Nets ejere. De amerikanske kapitalfonde Advent International og Bain Capital og den danske pensionkasse ATP købte selskabet for 17 mia. kr.
  • Den 23. september 2016 blev Nets børsnoteret til en markedsværdi på 30 mia. kr.
  • Nets havde i 2015 ca. 2500 ansatte og driver betalingssystemer i hele Norden. Nets servicerede i 2015 35,1 mio. betalingskort og 7,3 mia. korttransaktioner.
  • Nets har hovedsæde i Ballerup i Danmark, men også afdelinger i Norge, Sverige, Finland og Estland.

Kilde: Nets, 2015.