Kunder i krig med KMD
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kunder i krig med KMD
Om temaet

It-giganten KMD er havnet i voldsomt stormvejr, hvor en stribe storkunder åbent angriber selskabet. Skatteministeriet og ATP har allerede krævet et milliardbeløb i kompensation for kuldsejlede og forsinkede it-projekter, og kommunerne truer i samlet flok med at gøre det samme, men samtidig også droppe deres milliardforretninger med KMD fremadrettet. Finans sætter spot på KMD-topchef Eva Bernekes udfordringer.

Fakta
KMD - FRA KOMMUNEEJET TIL BØRSKANDIDAT
  • Det tidligere Kommunedata blev privatiseret i 2008 og skiftede navn til KMD. Det skete i forbindelse med, at kapitalfonden EQT og pensionsselskabet ATP købte selskabet.
  • I 2012 solgte EQT og ATP selskabet til den amerikanske kapitalfond Advent International og Sampension til en anslået værdi på 5-6 mia. kr.
  • I 2014 forlod Lars Gylling posten som adm. direktør i KMD efter 17 år, og tidligere direktionsmedlem i TDC Eva Berneke tog over.
  • KMD har traditionelt leveret it-løsninger til kommunerne og andre offentlige instanser. I de senere år har KMD fået opbygget nye forretningsområder med private virksomheder som kunder.
  • I 2015 leverede selskabet det bedste resultat nogensinde med en omsætning på 5,2 mia. kr. og et resultat efter skat på 513 mio. kr. Resultatet er mere end fire gange så højt som året før.
  • Selskabet er blevet udpeget som en oplagt børskandidat i 2017.