Bankernes rekordregnskaber
Bankernes rekordregnskaber
Om temaet

6 ud af de 10 største banker har i 2016 leveret deres største overskud nogensinde. Det sker på et tidspunkt, hvor den klassiske bankforretning er stærkt udfordret på grund af de historisk lave renter, og hvor kunderne derfor må betale høje gebyrer for at sikre rekordindtjeningen. Men hvorfor skal bankerne tjene så mange penge i et svært marked? Fordi investorerne kræver det, lyder det fra bankerne, der i stor stil sender indtjeningen videre til aktionærerne i form af udbytte og aktieopkøb.
 

Finans stiller skarpt på bankernes rekordregnskaber, investorernes afkastkrav og kunderne, som ikke har lyst til at betale gildet.

Annonce
Fakta
BANKERNE

Finans fokuserer i serien på følgende 10 banker: Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, Sydbank, Nykredit Bank, Spar Nord, Arbejdernes Landsbank, Vestjysk Bank, Ringkjøbing landbobank og Nordjyske Bank. Heraf har følgende leveret rekordoverskud: Danske Bank, Jyske Bank, Sydbank, Spar Nord (hvis man fratrækker et ekstraordninært aktiesalg i 2015), Ringkjøbing Landbobank og Nordjyske Bank.