Tech

Apple lukker gabende sikkerhedshul i Mac-computere

Apple har udsendt en ny sikkerhedsopdatering til macOS, der lukker et alvorligt sikkerhedshul. Opdateringen installeres automatisk.

Foto: Michael Gottschalk/AP

“Sikkerhed er en topprioritet i alle Apple-produkter, men desværre snublede vi med denne udgivelse af macOS.”

Sådan skriver Apple om det sikkerhedshul, det gør det muligt for enhver få rod-adgang til mac-computere uden at indtaste et kodeord.

Et alvorligt sikkerhedshul i den nyeste udgave styresystemet macOS High Sierra betyder, at enhver kan opnå administratorrettigheder udelukkende ved at taste brugernavnet “root” og trykke enter.

Nu har Apple imidlertid et fix klar, og en sikkerhedsopdatering, der løser problemet, bliver ifølge virksomheden installeret automatisk hos brugerne.

“Fra klokken 8.00 a.m (onsdag klokken 17 dansk tid) er opdateringen tilgængelig som download, og i løbet af dagen bliver den installeret automatisk på alle systemer, der kører den seneste version af macOS High Sierra,” hedder det i en udtalelse fra Apple.

“Apple undskylder fejlen undskylder til alle mac-brugere både for at udsende software med denne sårbarhed og for de bekymringer, det har medført. Vores kunder fortjener bedre.”

Læs også: Alvorlig sikkerhedsbrist i macOS: Fremmede kan få fuld adgang til din computer uden adgangskode

Denne artikel er leveret af
BRANCHENYT
Læs også