Tech

Apple: Derfor gør vi din iPhone langsommere

Apple er begyndt at ændre, hvordan iPhones bruger strøm. Ikke alle er imponerede.

Apple er tidligere blevet beskyldt for bevidst at forælde sine smartphones og gøre dem langsommere for at få ejerne til at købe en ny telefon. Foto: Imaginechina via AP Images

Verdens største it-gigant, Apple, går nu offentligt ud og forklarer, hvorfor iPhone-modeller bliver langsommere med tiden.

Onsdag indrømmede Apple i et interview med branchemediet TechCrunch, at dens iPhone-modeller er udstyret med en algoritme, der nedsætter telefonens ydeevne, i takt med at batteriet ældes. Det skal ifølge Apple sikre, at telefonen kører så smidigt som muligt - og undgå at den lukker helt ned.

Med andre ord kører processoren på nogle telefoner, herunder iPhone 6, iPhone 6s og iPhone 7, ikke på fuldt blus, desto ældre de bliver. Og det kan forklare, hvorfor mange iPhone-brugere oplever, at deres smartphone bliver langsommere og langsommere.

Sidste år måtte Apple udsende en rettelse til iPhone 6 og iPhone 6s, fordi nogle telefoner pludselig lukkede ned uden varsel, selvom batteriet ikke var tømt for strøm. For at komme problemet til livs er Apple begyndt at ændre, hvordan telefonerne bruger strøm.

I takt med at batteriet ældes naturligt, vil telefonen derfor køre langsommere.

Apple er tidligere blevet beskyldt for bevidst at forælde sine smartphones og gøre dem langsommere for at få ejerne til at købe en ny telefon. Men it-giganten forsikrer, at den software, der nedsætter iPhone-processorernes ydeevne, udelukkende er af sikkerhedshensyn.

Todd Haselton, der er teknologi-redaktør på det amerikanske medie CNBC, skriver i en kommentar, at Apple - i stedet for at nedsætte en telefons ydeevne på grund af dårlige batterier - bør udskifte kundernes batterier uden beregning.

»Det er helt sikkert en bekostelig affære for Apple, men en bruger bør garanteres en vis ydeevne i produktets levetid,« skriver han.

BRANCHENYT
Læs også